Wielerclubs

Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder! Wil je graag regelmatig samen met anderen fietsen, dan kun je in Nieuwegein bij meerdere wielerclubs terecht. Of het nou gaat om toerfietsen, wielrennen, veldrijden, mountainbiking, dirt jumping of BMX'en.

Wieler Toer Club Nieuwegein

De Wieler Toer Club Nieuwegein heeft twee fietstakken: op de racefiets op de weg en op de mountainbike in het bos. Toerfietsen betekent dat ze geen wedstrijden rijden, maar wel fietsen op racefietsen. De club organiseert het hele jaar (race)fietstochten op de weg en mountainbiketochten in het bos. Tijdens het officiële fietsseizoen (maart-oktober) is er bijna dagelijks wel een fietstocht.  Bij alle tochten geldt: samen uit, samen thuis. Naar gelang het tempo dat je wil fietsen kun je kiezen uit verschillende groepen. Ze starten (m.u.v. het mountainbiken) bij Buurtplein Batau, Dukatenburg 1. 

Lees meer

Wielervereniging Het Stadion

Dit is eigenlijk een Utrechtse club maar ze trainen op het wielercircuit op de Nedereindse Berg dus heeft deze club ook veel leden uit Nieuwegein en omstreken. Je kunt er wegwielrennen, veldrijden, mountainbiken, baanwielrennen, dirt jumping (in het Bikepark), BMX’en en aangepast wielrennen. Bij het wegwielrennen zijn er afdelingen voor mannen, vrouwen, jeugd (8-16), junioren (17-23) en aangepast wielrennen (handbiken, tandemmen en (tri-)cycling). Fietsen doen ze van april tot en met december.

Lees meer