Fietsnet Nieuwegein

Negen gekleurde en beletterde routes

Het Fietsnet bestaat uit negen gekleurde fietsroutes. Deze routes leiden je van en naar de wijken in Nieuwegein en naar belangrijke bestemmingen (zoals musea, Stadshuis, ziekenhuis). Je kunt de routes gemakkelijk volgen via de gekleurde en beletterde (A tot en met I) stickers op de lantaarnpalen en de ANWB fietswegwijzers. Op de plekken waar de routes elkaar kruisen, staat een bord met een kaart van het Fietsnet. Hiermee kun je eenvoudig bepalen waar je bent en via welke route(s) je verder wilt rijden. Ook aan het begin en einde van de routes hangt de Fietsnetkaart.

Fietsnetkaart

Op de Fietsnetkaart staan ook alle wijken van Nieuwegein aangegeven. Aan de rechterzijde van de kaart staat voor elke wijk en straatkenmerk (bijvoorbeeld schans, hage, componist) aangegeven via welke routes je daar kunt komen. Zo kun je snel ontdekken hoe je van of naar een buurt kan fietsen. Als je via een Fietsnetroute je buurt hebt bereikt, kun je met je smartphone of tablet de QR-code scannen. Deze bevindt zich op de sticker op de lantaarnpaal en op de fietsnetkaart.

Via de interactieve fietsappĀ kun je vanaf een van de negen fietsroutes je weg verder vervolgen in de wijk tot je eindbestemming.

Naar de Interactieve Fietsapp