Deelfietsen

Soms heb je alleen een fiets nodig voor een stukje van je reis. Is je eigen fiets kapot. Heb je geen auto maar wel veel grofvuil dat je weg wil brengen.Of wil je heel graag iemand meenemen die zelf niet goed meer kan fietsen. De oplossing? Leen of huur een van deze fietsen.

Tier deelfietsen

Een deelfiets huur je en kun je op verschillende plekken weer inleveren. In Nieuwegein kun je, net als in Utrecht, elektrische deelfietsen gebruiken van TIER. Er staan er meer dan 50 verspreid door de stad. Ze staan onder meer in City, bij winkelcentra en bij de meeste openbaar vervoerhaltes. Via de app van TIER kun je een fiets vinden, gebruiken en zien waar je 'm weer kunt parkeren. Betalen kan per rit of via een abonnement. Een TIER-fiets is voor korte ritten: je mag 'm maximaal 1 tot 2 uur gebruiken. Het starttarief per rit is €1,-, plus €0,26 per minuut.

Lees meer

Duofietsen

De Algemene Hulpdienst Nieuwegein heeft twee duofietsen staan om mensen die niet meer zelfstandig aan het verkeer deel kunnen nemen, mee te nemen voor een fietsritje. Je kunt de fiets (gratis) lenen en samen op pad gaan, of een vrijwilliger neemt je mee. De fiets heeft elektrische ondersteuning. De medepassagier kan meetrappen, maar dat hoeft niet. Voordat je met deze fiets op pad gaat, krijg je uitleg over de fiets. Voor meer info: 030-6067409, info@hulpdienstnieuwegein.nl.
 

Lees meer

Bakfiets

Wil je grofvuil naar het recyclingstation brengen, maar heb je geen auto? Dan kun je gratis een bakfiets van de gemeente lenen. De bakfiets staat bij kringloopwinkel Nieuwe Vorm (Drenthehaven 2, Nieuwegein). Dit is een tijdelijke locatie.

Lees meer