Dé Koningsdag tips voor Nieuwegein in 2024!

Koningsdag 2024

Op zaterdag 27 april vieren we Koningsdag! De dag die in teken staat van de verjaardag van Willem-Alexander maar natuurlijk ook in teken staat van de oranje Tompouce, vrijmarkten, muziek en gezelligheid. In heel Nederland is er van alles te doen en zo ook in Nieuwegein. Heb jij al bedacht waar jij Koningsdag gaat vieren? Vergeet zeker deze drie locaties niet! 

Koningsdag in Vreeswijk

Tijdens Koningsnacht op 26 april kan er goed gefeest worden bij de Dorpsstraat ter hoogte van Café Vrolijk van 19:00 - 2:00 uur. Het is een buitenevenement met veel muziek. 

Op Koningsdag in er in de oude dorpskern van Vreeswijk net als eerdere jaren van alles te doen! Zo is er een vrijmarkt en braderie, maar zijn er ook optredens en demonstraties te zien. Oranje Comité Vreeswijk heeft de organisatie in handen en heeft van alles georaniseerd. Zo is er op de Prins Hendriklaan tussen 9:00 en 16:00 een kleine kermis voor de kinderen. Ook kunnen de kinderen met een bootje of kano het raadsel van de koning oplossen bij Plek aan de Kade tussen 9:30-11:00 en 12:30-14:00. 

Daarnaast is er genoeg muziek te horen bij de Koninginnenlaan, Prins Hendriklaan en bij de Dorpsstraat 5. 

Nedereindseweg

Op de Nedereindseweg is er weer een kleedjesmarkt. Deze zit tussen de Batauweg en 't Sluisje. Dit is dé plek om de leukste koopjes te scoren. Of om juist zelf tweedehands spullen te verkopen!  De vrijmarkt vindt plaats tussen 7:00 en 16:00 uur. 

Muntplein 

Eetcafé De Vuurtoren verzorgt een buitenevement met muziek! Ook zullen diverse winkels geopend zijn zodat je daar ook even kunt rond struinen. 

Bereikbaarheid 

Door de grote drukte die er wordt verwacht kun je het beste met het openbaar vervoer, de fiets of te voet komen! Op alle locaties rondom de activiteiten zijn (extra) fietsenstallingen gecreëerd om je fiets te stallen. 

Heb jij je keuze al gemaakt? Vergeet dan niet jouw belevenissen met ons te delen door @ziemeerinnieuwegein te taggen en de hashtag #ziemeerinnieuwegein te gebruiken.